Je pár rad
4. 4. 2010
Jen pár zkušeností na okraj:
- Vynikající bramborová kaše vznikne tím, že do té klasické přimícháte předem na másle dozlatova osmaženou cibulku. Další varianta je kaše s přídavkem hořčice nebo s použitím smetany místo mléka.
- Když vám pár lžic bramborové kaše přeci jen zbude, můžete z ní klidně druhý den udělat krokety – přidáte jen jedno vejce, muškátový květ či zelené bylinky a pomocí strouhanky vypracujete nelepivé těsto. Z něj jednoduše opečete placičky a máte zase jinou přílohu.
- Vlastní hranolky vytvoříte jednoduchým pokrájením brambor na patřičné špalky či hranoly, dobře je propláchnete ve vodě, aby se zbavily škrobu, a následně osušíte v čisté utěrce. Dají se smažit na pánvi, ve fritéze, ale i jednoduše upéct na plechu v troubě.
- Při vaření brambor můžete do vody kromě klasiky: soli, bobkového listu a kmínu, přihodit i šafrán – jsou pak krásně žluté. Báječnou vůni jim zase přidá snítka libečku.
- Skvělý a neprávem opomíjený pokrm jsou docela obyčejné brambory na loupačku. Rodina si je bere z mísy, každý si sám loupe, osolí, omočí v másle nebo „rozpatlá“ s lučinou či posype tvarohem. No a sklenice mléka či kefíru k tomu…
- Klasický bramborák můžete zpestřit tím, že do těsta přidáte okapané, nadrobno nakrájené zelí a smažíte.
Máte další tipy a triky? Pište do komentářů!
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář